HVEM ER VI?

AMATON fremstiller ”Custom-made cykelhjul og fokuserer 100% på cykelhjul, men sælger også hjul-relaterede produkter.
Vores mål er at Fremstille Top hjulsæt og tjenesteydelser af høj kvalitet gennem omhyggelig kvalitetskontrol og valg af dele til dit hjul. Hvert hjul, uanset om det er håndbygget af os eller fabrikken, gennemgår det en optimal eger spænding, inspektion og tilpasningsproces. Der sættes stor fokus på ensartet og præcis opspænding af det håndbyggede hjul, da dette er kernen i et stærkt og stabilt hjulsæt.

Ensartet opspænding er hjertet til det perfekte hjul.
Opspændingens ensartethed er afgørende for maksimal kraftoverførsel og holdbarhed af højtydende cykelhjul. Selvom du kan købe hjul, der er lige, er det umuligt at afgøre, hvor ensartet opspænding er udført, ved observation. Få hjulbyggere har udstyr, erfaring eller den nødvendige tid til at sikre ensartet spændingen. Vores ”build” proces omfatter eger afstresning, omhyggelige opspænding og justering. Ved at benytte måleværktøj for eger opspænding under

”Bygge” processen, er vi i stand til at producere stærke hjul hver gang. Slutresultatet er en perfekt struktur, der effektivt overfører power og bevarer sin integritet efter tusinder af cyklede kilometer.

AMATON´s vigtigste opgave er at fremstille custom-made cykelhjul med fokus på lav vægt, god kvalitet, lang holdbarhed og højt serviceniveau af dine cykelhjul.

Kontakt os, så finder vi sammen det cykelhjul, der præcis passer til dig.

VORES HISTORIE

AMATON startede op pga. af min store interesse for mtb-sporten hvor lav vægt spiller en stor rolle. Især hjulene har en stor betydning, og har altid været fascineret af, hvor meget lette og stive hjul betyder for acceleration, kontrol og hastighed. Det er stadig det der holder mig i gang med at udvikle på hjul, nu til MTB, Cross / Gravel og landevejscykling. Oprindelig var jeg bidt af motorcross, og brugte al min tid på dette, og mere end 15 år gik med denne sport, først som kører og senere som mekaniker.

Min passion for hjuls indflydelse satte mig i gang med at udvikle cykelhjul. Jeg startede stille og rolig op i 2015, og har siden arbejdet tæt med andre cykelentusiaster, som jeg senere stiftede cykelbrandet, AMATON Bike Parts sammen med. Sammen med Sponz Mtb fra Hillerød, startede vi MTB-teamet, Team AMATON Sponz. Senere blev Team navnet ændret til kun at hede, Team AMATON, som drives af Amaton, med hjælp fra hele teamet. I dag er holdet sat i bero, og vi har valgt at hjælpe et udpluk af dygtige og opkommende nye talenter, som fungere som ambassadør. Som noget nyt er vi begyndt at fokusere lidt mere på Cross/Gravel som bliver mere og mere udbredt og hvor hjulet stadig har en stor betydning,  samt landevej, hvor lette og stive hjul kan gøre en forskel for den enkelte rytter.

I AMATON Bike Parts forventer vi at videre udvikle kraftigt i 2022, hvor nye hjul er på programmet inden for Landevej, MTB, Cross / Gravel. Til MTB har vi i samarbejde med vores producent af fælge fået lavet vores egne støbeform og sammen med den også et nyt nav, som benytter ratchet lignende system, Sammen med mine kompagnoner Thomas Hansson og Kristian Egede vil vi sørge for, at vi til hver en tid har yderst stærke og stabile hjul til enhver cykelsport. For os betyder det at gå forrest i videreudvikling af hjul utrolig meget.